Voľné pracovné miesta

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Take me out – slovenský jazyk na kalvárii

    Slovenský jazyk u väčšiny žiakov nepatrí medzi najobľúbenejšie predmety. My sme si však jeho výučbu spríjemnili vychádzkou na považskobystrickú kalváriu. Tu žiakov po dobre odvedenej práci, v podobe vyriešenia zadaní, čakala opekačka a triedny futbal. V centre mesta si osviežili unavené jazýčky zmrzlinou a spokojní sa vrátili domov. 

  • Take me out – biológia v praxi

    Projekt Take me out s úsmevom privítali i piataci, ktorí sa prostredníctvom neho počas hodín biológie vybrali na neďaleký kopec týčiaci sa nad našou školou. Vyzbrojení botanickými príručkami a atlasmi skúmali rozmanitosť flóry daného územia. Pozornosť venovali základným znakom lúčnych tráv a bylín, ktoré medzi sebou navzájom porovnávali. Táto aktivita u žiakov vzbudila záujem, pretože si vďaka nej upevnili vedomosti a boli schopní pomenovať typické lúčne rastliny.

  • Výletníci 5. ročníka

    To, že za koncoročným výletom plným vedomostí a dobrodružstva netreba cestovať ďaleko, vedia už aj žiaci 5. A. Tí sa tento piatok vydali vlakom do susedného mesta Žiliny. Tam na nich čakal výstup na Burianovu vežu, ktorá v minulosti slúžila ako zvonica či pozorovateľňa a nám ponúkla mesto na dlani. Následne nás čakala návšteva Rosenfeldovho paláca. Vďaka sofistikovanej expozícii jeho interiér žiakom odhalil dejiny a vývoj Bábkového divadla Žilina, ktoré je najstarším bábkovým divadlom na Slovensku. Expozícia venovaná BDŽ bola pre žiakov veľmi prínosná, hlavne vďaka interaktívnym aktivitám. Žiaci si mohli vyskúšať vedenie marionety, javajky či maňušky. Zahrať si krátke divadielko. Preskúmať rekvizity a prostredníctvom neobvykle činorodej prednášky sa dozvedeli veľa nového. Nakoniec ich čakalo prekvapenie v podobe zostrojenia plošnej bábky. Umeleckú náladu u žiakov podnecovali najmä impozantné priestory paláca. Svoje bábky si žiaci za odmenu odniesli domov. Posledným bodom programu bola DarkSide laser game aréna. Počas tejto hry sa u žiakov prejavil tímový duch a zabrať dostala i kondícia.  

  • Kreslenie v knižnici

    Usilovné včielky navštívili knižnicu a pod vedením pani Pobočíkovej nakreslili svoju obľúbenú rozprávku.

  • Sadenie stromčeka v areáli MŠ

    Malí ochranári prírody posadili stromček v záhrade MŠ s pomocou pani učiteľky Slávky Gabrišovej.

  • Indiánsky deň detí v MŠ

    V tento deň sa MŠ Včielka premenila na indiánsky stan, v ktorom bývali indiáni z kmeňa Alečev. Deti mali v tento deň veľkú radosť z hľadania indiánskeho pokladu a tiež súťaží, ktoré museli zvládnuť. Deti z triedy Včielok vykopali poklad - píšťalky a deti z triedy Lienok čokoládové dukáty. Viac si môžete pozrieť vo fotogalérii.

  • Take me out - PB hrad

    Dňa 26.5.2023 sme s našimi ôsmakmi absolvovali netradičné vyučovanie.  V rámci projektu Take me out sme opustili školské lavice, aby sme tento deň strávili v príjemnom prostredí Považského hradu. Cestou na hradný kopec sme si pripomenuli súvisiace historické fakty a spoznali povesť o krásnej Hedvige. S ešte orosenými topánkami sme si užili nádherné výhľady na okolitú prírodu a pomaly sa vydýchavali, aby sme zasadli k netradičnému študijnému stolu na hradnom nádvorí. Tu sme sa venovali slovenskému a anglickému jazyku. Žiaci sa podelili o svoje čitateľské skúsenosti a v angličtine zúročili doteraz, ale aj cestou nadobudnuté vedomosti. Obed už patril vytúženému opekaniu a oddychu pod hradnými múrmi. Veríme, že sa všetkým páčilo.

  • Take me out - Geológia v teréne

    V rámci týždňa učenia sa vonku sa na hodine biológie vybrali naši deviataci preskúmať nálezisko skamenelín v našej obci. Nakoľko na hodinách dávali pozor a poznali geologickú stavbu okolia, rovnako aj vedúce skameneliny v našom regióne, vedeli na čo sa pri hľadaní sústrediť a podarilo sa im nájsť množstvo zaujímavých skamenelín .

  • Aurélium v Bratislave

    „Dôležité je neprestať sa pýtať“ je motto Zážitkového centra vedy a techniky v Bratislave. My ako žiaci 6. a 7. ročníka, teda začiatoční fyzici a chemici sme sa rozhodli ísť si prakticky osvojiť a spoznať viacero fyzikálnych zákonov, s ktorými sa každý deň stretávame a sú pre nás samozrejmosťou. A práve v Auréliu sa samozrejmosť stala výnimočnou prostredníctvom mnohých pokusov, na prvý pohľad jednoduchých, no fascinujúcich.

  • Divadlo MŠ - NA TRAKY: Ako namaľovať dúhu?

    V stredu 17.5.2023 sme cestovali autobusom do Papradna na divadlo. Spoločne s divadelníkmi sme objavovali stratené farbičky na bezfarebnom dáždniku. Zelenú farbu mala žabka, žltú slniečko, červenú rakmodrú motýľ a jeho krídla. Nakoniec deti objavili všetky farby a smutný dáždnik sa zmenil na dúhový a krásne farebný. Tešíme sa na ďalšie stretnutie.

  • Vypustenie  motýľov v ŠKD

    Záver pracovného týždňa nám doprial slnečné počasie s priaznivou teplotou na vypustenie  motýľov.

  • Divadielko Kýchosmrk

    V utorok 9.5.2023 zahrali žiaci divadelného krúžku zo ZŠ Brvnište divadlo Kýchosmrk pod vedením pani učiteľky Baníncovej. Deti materskej školy so záujmom a úsmevom na tvári sledovali divadielko o chlapcovi s najväčšou imunitou a nebezpečných baciloch. Deti sa dozvedeli, že pri prechladnutí pijeme čaj s citrónom a pri kýchaní si zakrývame rukou ústa. Tešíme sa na ďalšie predstavenie od našich divadelníkov. Ďakujeme.

  • Divadlo v ŠKD

    V pondelok si deti z ŠKD spríjemnili poobedie divadlom, ktoré bolo zamerané nielen na zábavu, ale veríme, že si z predstavenia zobrali aj ponaučenie o dôležitosti rodiny.

  • Život v ŠKD

    Deti z ŠKD nemajú núdzu o zážitkové učenie. Nielenže majú možnosť pozorovať včielky samotárky priamo na školskom dvore, ale pozorovali aj proces vývinu motýľov od malých húseníc cez zakuklenie. Dnes sme sa dočkali dňa, kedy z kukly vyleteli prvé motýle. Ak bude počasie priať, v piatok ich vypustíme v areáli školy na lúke, kde majú dostatok nektáru.

  • Okresné kolo v atletike žiakov ZŠ

    V stredu 10.05.2023 sa konalo okresné kolo v atletike žiakov ZŠ. V konkurencii 10 -tich škôl sa výborne umiestnili naši chlapci, ktorí vybojovali bronzové miesto. Zaostali pritom za druhým iba o jeden bod. Najlepšie výkony podal Andrej Krajčoviech, ktorý vyhral súťaž vo vrhu guľou a druhé miesto obsadil v skoku do diaľky. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujem za snahu podať čo najlepší výkon. Našu školu reprezentovali : A. Krajčoviech, T. Cedzo, R. Gaššo, P. Čukan, S. Švach, F. Kvaššay, R. Bundzíková, T. Kušanová, J. Krajčoviechová, N. Pavlíková, M. Matušíková, D. Turičíková. 

  • Výzva na voľby členov RADY ŠKOLY

    Výzva na voľby členov RADY ŠKOLY

    klikni TU.

  • Deň Zeme

    Každoročne, od roku 1970 si 22. apríla pripomíname Deň Zeme, ktorý vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Iniciátorom bol environmentálny aktivista, senátor Spojených štátov z Wisconsinu, Gaylord Nelson. Tento sviatok je ovplyvnený pôvodným dňom Zeme, ktorý sa konal počas osláv jarnej rovnodennosti, 21. marca a oslavoval príchod jari. V modernom poňatí ide o ekologicky motivovaný sviatok, upozorňujúci ľudí na vplyv ničenia životného prostredia, a rozvíjajúcu sa diskusiu o možných riešeniach zabrániť znečisteniu. Vo štvrtok 20. apríla sme si deň Zeme pripomenuli rôznymi aktivitami v škole a následne sa žiaci 2. stupňa presunuli do okolitých obcí, kde sme sa venovali čisteniu životného prostredia.

  • Beseda v CVČ

    Žiaci 8. ročníka absolvovali v CVČ druhú časť aktivít zameraných na vzájomnú toleranciu, rešpekt, empatiu, vnímanie vlastných a cudzích emócií. Verím, že mnohí si lepšie uvedomili ako môžu slová alebo správanie pôsobiť na iného človeka. Týmto ďakujeme p. M. Bielovej, ktorá ich viedla a komunikovala s nimi.

  • Cyklovýlet

    Okolie našej školy ukrýva mnoho zaujímavých miest, kam sa oplatí pozrieť. S pribúdajúcimi slnečnými lúčmi sme vymenili turistické topánky za bicykle a vydali sa na návštevu Koliby v Papradne. Tam na nás čakali jej zvierací obyvatelia. Po krátkom občerstvení sme sa vybrali naprieč hrebeňom, ktorý nám ponúkol pekné výhľady. Na záver sa nám ušla sladká odmena v podobe zmrzliny.  

  • Postava drotára v literatúre

    Postava drotára v literatúre

    Túto výstavu, zostavenú z približne 220 slovenských a českých literárnych diel z oblasti dramatickej, prozaickej i poetickej tvorby, doplnenú o ľudovú slovesnosť a odbornú literatúru, priblížil žiakom ôsmeho a deviateho ročníka pútavým spôsobom PhDr. R. Benech v dňoch 24. a 25. apríla 2023 vo Vlastivednom múzeu v Považskej Bystrici. Prekvapivou pre nich bola informácia o obciach Brvnište, Stupné a Jasenica, ktoré patrili do drotárskej oblasti, tzv. drotárie.

    Mohli obdivovať aj výrobky Ľudovíta Dušalu z Podskalia – žiaka majstra Lašu z najstaršej košikárskej školy na území Slovenska, pôsobiacej v Beluši, ktorý vďaka svojmu pôsobeniu v považskobystrických strojárňach prešiel z košikárstva ku drotárstvu.

    Žiaci, ako ich rovesníci v minulosti, si vyskúšali prácu džarkov – drotárskych učňov,      a premenili drôty pomocou rôznych klieštikov na srdiečka, hlavolamy, autíčka... Využili poznatky, ktoré získali z prezentácie pani riaditeľky múzea Mgr. P. Rágulovej, PhD., ako postupovať a aké nástroje použiť pri drotárčení. Pomocníkmi v ich tvorbe boli pracovníci múzea Mgr. K. Eldesová, Mgr. J. Chudovská a pán J. Boško.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Brvnište 388
    Brvnište 388

Fotogaléria