Voľné pracovné miesta

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Vianočné ladenie

    Predvianočné obdobie prežili naši šiestaci zdobením vianočného stromčeka a výrobou ozdôb, ktorými následne skrášlili triedu. Na vianočnom večierku si každý žiak mohol vyskúšať výrobu sladkých oblátok a v priestoroch kuchynky si spoločne uvarili triedny punč. “Vianočné MECHECHE“ zavŕšili ochutnávkou koláčov a rozdaním si darčekov.

  • Mikulášska besiedka v ZŠ

    Mikulášsky deň je pre nás vždy veľmi atraktívny. Nie len preto, že u nás chodí Mikuláš, ale aj pre tvorivosť našich žiakov, ktorí si v spolupráci s triednymi učiteľmi pre nás pripravia vianočný program v podobe scénok, krátkych vinšov, básní, piesní, či tancov. Je to príjemný spoločne strávený čas a samozrejme, že každý dostane balíček plný dobrôt.

  • Zápis prvákov do knižnice

    Naši prváci už čítajú prvé vety a príbehy.A tak nastal  pre nich slávnostný okamih keď mohli navštíviť knižnicu a slávnostne sa zapísať medzi čitateľov.Od 15. decembra už využívajú službu knižnice nosia si domov nové a zaujímavé knihy.

  • Mikuláš, Mikuláš, čo v tom koši máš?

    Deti privítali Mikuláša spevom a usmiatymi tváričkami. Lienky a včielky sa tešili zo sladkých balíčkov od Mikuláša. Ďakujeme pani Márii Turičíkovej, ktorá zahrala svätého Mikuláša. Za sladkosti ďakujeme Združeniu Lesomajiteľov v Brvništi, Obecnému úradu v Brvništi a Základnej škole v Brvništi. Tešíme sa na stretnutie opäť o rok a preto budeme stále poslúchať.

  • Putovanie do minulosti

    Naše putovanie 18. decembra 2023 sme začali v Považskej Teplej, v súkromnom múzeu pána Janecha. Štyri malé izbičky na nás dýchali históriou. Mince, nábytok, koberce, nádoby, skameneliny, pracovné nástroje, fotografie, poľovnícke trofeje, makety domov, odevy.... A oduševnené rozprávanie pána Janecha a jeho manželky.
    Vďaka takýmto ľuďom môžeme obdivovať krásu histórie a literatúry a aspoň na chvíľu sa ponoriť do čias dávno minulých. Okrem exponátov vo vnútri domu si žiaci mohli pozrieť aj starú studňu a maketu hradu pred domom. Tieto dotvárali atmosféru návštevy rodiny Janechovcov.
    Do minulosti sme vhupli aj v Považskej knižnici v Považskej Bystrici. A rovno do predvianočného obdobia Stridžích dní. Predlžovanie noci na úkor denného svetla vyvolávalo u našich predkov predstavy o nadvláde nepriaznivých síl, pred ktorými museli chrániť nielen seba, ale aj celé svoje hospodárstvo. Putovaním ku Kataríne (25.11.), Ondrejovi (30.11.), Barbore (4.12.), Mikulášovi (6.12.) a Lucii (13.12.) sa piataci presvedčili, ako počas tohto obdobia obyvatelia vykonávali na ochranu pred zlom rôzne magické úkony s použitím cesnaku, kríža a svätenej vody, dodržiavali poverové príkazy a zákazy. Mládež využívala tento čas na spoločné hry, zábavy, spevy priadkových piesní, tance a ľúbostné čary.
    Ani sychravé počasie, ktoré panovalo, nedokázalo pripraviť našich piatakov o pekné zážitky. Veď história nie je žiadna nuda. Opýtajte sa ich. Určite vám to potvrdia.

  • Vrstevnice

    Na hodine geografie kreslili žiaci na zemiakové "kopce" čiary. Hravou formou si osvojili učivo a naučili sa čítať v turistickej mape sklon kopcov podľa vrstevníc.

  • Vychádzka detí MŠ na cintorín a do kostola v Brvništi.

    2.11.2023  sa vybrali usilovné včielky na cintorín. Spomenuli sme si modlitbou na všetkých zosnulých veriacich, ktorí odpočívajú v pokoji. Na cintoríne sme zapálili kahanec pri kríži. Naša kroky ďalej smerovali k jaskyni Panny Márie pri kostole, kde sme zapálili druhý kahanec a spomenuli sme si na všetkých svätých.  Potom sme sa oboznámili s interiérom a exteriérom Kostola Najsvätejšieho Srdca Ježišovho. Viac si pozrite vo fotogalérii.

  • Jesenné výtvory našich žiakov

    V mesiaci október ste mohli v priestoroch našej školy vidieť mnoho výtvorov našich žiakov. Mohli by sme to opísať ako veľa tvarov s veľa farbami a ešte väčšou kreativitou. Ak ste to nestihli, máte možnosť si to pozrieť v galérii.

  • Úcta k starším

    Mesiac október by mal byť pre náš všetkých aj pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. Starnutie je zákonitý, všeobecný jav, ktorému podliehajú všetky živé organizmy, teda aj my ľudia.

    Naši žiaci aj spolu so škôlkarmi si pripravili pre svoje babky a dedkov veľmi pekný a pestrý program. Bolo nám veselo a aj občerstvenie sme pripravili. Už teraz sa tešíme na opäatovné stretnutie.

  • Turisti na bicykloch

    Turistický krúžok sa pomaly, ale isto prebúdza k životu i tento školský rok. Prvé dobrodružstvo, ktoré sme absolvovali v hojnom počte bola cyklotúra. Popri brehu rieky Váh sme sa dostali na novú cyklotrasu, ktorá nás doviedla až k Orlovskému mostu do Považskej Bystrice. Cestou späť  sme obdivovali zrúcaninu Považskobystrického hradu, zacvičili si na workoutovom ihrisku v Podváži a neobišli sme ani multifunkčné ihrisko, na ktorom sme si zahrali futbal a basketbal.

  • Projekt Záložka do knihy spája školy

    V októbri sa žiaci našej školy zapojili do 14. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. V rámci neho sme spolupracovali so Základnou školou Vavrečka z okresu Námestovo. Podstatou projektu bolo nadviazať spoluprácu s pridelenou školou, vymeniť si skúsenosti a zručnosti súvisiace s literatúrou, čitateľskou gramotnosťou, prácou s textom a zhotoviť záložky do kníh. Témou 14. ročníka bol „Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov“. Pre žiakov boli pripravené aktivity, ktoré sme zrealizovali v priestoroch školskej knižnice. Žiaci si mohli priniesť svoju obľúbenú knihu a predstaviť ju spolužiakom, počas vyučovacích hodín čítali literárne diela, lúštili krížovky zamerané na hlavné postavy príbehov, debatovali na tému charakter hlavného hrdinu, zúčastnili sa maľovaného čítania, v knihách analyzovali citáty a motivačné myšlienky. Realizácia aktivít následne vyústila do tvorby záložiek do kníh, ktoré si naši žiaci prostredníctvom poštového balíka vymenili so žiakmi zo Základnej školy Vavrečka.  

  • Deň školských knižníc

    Dňa 23. 10. 2023 si naša škola pripomenula Medzinárodný deň školských knižníc. Tento deň bol výnimočný nielen z dôvodu, že neprebiehalo vyučovanie v plnej miere, ale aj vďaka aktivitám, ktoré si pre žiakov pripravili vyučujúce slovenského jazyka a literatúry v spolupráci s knihovníčkou školskej knižnice, čím sa zapojili do 19. ročníka celoslovenského projektu "Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice". V rámci neho žiaci strávili vyučovanie v priestoroch školskej knižnice, kde debatovali na témy literárnych diel, venovali sa hlavným postavám, prostrediu, motivačným myšlienkam, lúštili krížovky, absolvovali maľované čítanie, starší žiaci čítali príbehy našim „najmenším“, prostredníctvom dramatizácie sa mohli vžiť do pocitov literárnych postáv, svoje obľúbené príbehy predstavili spolužiakom hraním pantomímy, navštívili Múzeum starej školy v Brvništi, pracovali s internetom, knižnými titulmi i filmovou ukážkou. Aktivity boli rôznorodé a na základe pozitívnej spätnej väzby od žiakov usudzujeme, že si žiaci akciu užili a prispela tak k upevneniu pozitívneho vzťahu ku školskej knižnici, čítaniu a čitateľskej gramotnosti.

  • Svetový deň duševného zdravia

    Desiaty október bol v roku 1991 Svetovou federáciou pre duševné zdravie (WFMH) vyhlásený za Deň duševného zdravia. Cieľom tohto dňa je upozorniť na význam duševného zdravia a zvyšovať úsilie na jeho zlepšenie. Naším cieľom je zvýšiť povedomie o duševnom zdraví a o tom, ako si duševné zdravie udržať.

    Duševné zdravie zahŕňa emocionálnu, psychickú a sociálnu pohodu. Ovplyvňuje to, ako myslíme, cítime a konáme. Pomáha tiež určiť, ako zvládame stres, ako sa správame k ostatným a ako sa rozhodujeme. Ak v priebehu života pociťujeme problémy s duševným zdravím, môže to ovplyvniť naše myslenie, náladu a správanie.

    Takýto deň sme si urobili aj u nás na škole, žiaci prvého stupňa mali rôzne aktivity, žiaci druhého stupňa absolvovali prednášku a taktiež sa venovali rôznym aktivitám. Môžeme skonštatovať, že nám bolo veľmi príjemne.

  • Slimák africký v ŠKD

    Deti z ŠKD mali možnosť spoznať aj iný druh slimáka. A to konkrétne slimáka afrického. Veľmi pekne ďakujeme za spoluprácu jedného z rodičov. 

  • Cyklodeň detí MŠ na ihrisku ZŠ Brvnište

    V stredu 4.10.2023 sa vybrali detí na ihrisko v ZŠ. Tu museli dodržiavať pravidlá bezpečnosti cestnej premávky na bicykloch a odrážadlách. Každé dieťa malo prilbu a reflexnú vestu. Deťom sa cyklodeň veľmi páčil a zapamätali si, že pravidlá cestnej premávky sa musia vždy dodržať a platia pre každého.

  • Nové detské ihrisko v areáli MŠ

    Od začiatku šk. roka 2023/2024 sa môžu deti MŠ tešiť z nového detského ihriska v areáli MŠ Brvnište. Pribudli nové preliezky: lienka, včielka, domček, strunové hojdačky koník a motorka, preklápacie hojdačky a veža z lán na lezenie. Ďakujeme starostke obce Ing. Dagmar Mikudíkovej a všetkým zamestnancom OÚ, ktorí sa podieľali na prácach a vytvorili krásny areál MŠ v prospech zdravia našich detí.

  • BeActive day

    Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Tento týždeň je určený naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti. Mal by spojiť jednotlivcov, štátne a verejné orgány a súkromný sektor.

    Hlavnou témou zostáva výstižné „#BeActive“ – činorodosť, ktorá má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne. Zpojili sme sa aj my a pripravili sme žiakom 1. a 2. stupňa viacero stanovíšť, kde museli plniť zaujímave disciplíny kolektívne i jednotlivo. 

  • Oslavy v Múzeu Historická škola v Brvništi

    V nedeľu 1. októbra 2023 sa naši žiaci zúčastnili osláv 150. výročia postavenia prvej budovy školy v Brvništi. 
    Súčasťou tohto dňa boli rôzne prednášky o histórii školy, scénické predstavenie dobového vyučovania, besedy s poslednými žiakmi školy, výstavy dobových fotografií, stánky remeselníkov a kultúrny program, v ktorom sa predstavili aj žiaci našej školy.

  • Tvorivá činnosť žiakov 6. triedy na hodine dejepisu na tému pravek (ozdoby, nástroje, zbrane, hudobné nástroje)

  • Noc výskumníkov

    Žiaci 5., 6. a 7. ročníka sa dňa 29. septembra vydali cestičkou objavovania. Navštívili 17. ročník podujatia  Európska noc výskumníkov v obchodnom centre Mirage v Žiline. Hlavnými témami tohto ročníka boli voda a chémia, voda a biológia, umelá inteligencia, civilná ochrana, robotika a mnoho iného. V stánkoch žiakov čakali zaujímavé interaktívne prezentácie, workshopy, súťaže a ďalšie vedecké aktivity pre všetky zvedavé mysle.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Brvnište 388
    Brvnište 388

Fotogaléria