Voľné pracovné miesta

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • 2% z dane

    2% z dane

    Vážení rodičia a priatelia školy,

    aj v tomto kalendárnom roku 2024 môžete podporiť školu darovaním 2% zaplatenej dane za rok 2023 Združeniu pre deti ZŠ Brvnište. Z podarovaných prostriedkov zakupuje škola učebné pomôcky, balíčky pre deti, vypláca príspevky na dopravu pri organizovaní rôznych školských i mimoškolských akcií a  skvalitňuje výchovno-vyučovací  proces.

    Postup nájdete na stránke školy v časti 2% z dane.

    Ďakujeme veľmi pekne za podporu.

  • Termíny zápisov do ZŠ s MŠ, Brvnište 388 na šk. rok 2024/25

    Zápis do ZŠ – 8.4.2024 - bližšie informácie TU

    Zápis do MŠ – od 1.5. – 30.5.2024 - bližšie informácie TU

     

    Na prihlásenie dieťaťa do ZŠ aj MŠ je nutné vyplniť ELEKTRONICKÚ PRIHLÁŠKU

    Po vyplnení a odoslaní elektronickej prihlášky je nutné  dokument vytlačiť, podpísať oboma zákonnými zástupcami a doručiť ku zápisu (do MŠ potvrdenú lekárom)

    Všetky dokumenty nájdete na stránke školy v hornej lište.

  • Anglické divadlo

    Žiaci 4., 5. a 6. ročníka sa vybrali dňa 15.2.2024 do Kina Mier v Považskej Bystrici na  divadielko o chudobnom chlapcovi Dickovi Wittingtonovi a jeho mačke, ktorý sa nakoniec trikrát stal starostom Londýna. Predstavenie bolo v anglicko - slovenskom jazyku a žiaci mali možnosť preveriť si svoju schopnosť porozumieť angličtine v praxi.

  • Olympiáda v anglickom jazyku

    Olympiáda v anglickom jazyku

    Víťazi školského kola olympiády v anglickom jazyku, súrodenci Leo a Mya Kapec, nás úspešne reprezentovali v okresnom kole OAJ v CVČ Považská Bystrica. Obaja boli úspešnými riešiteľmi. Leo sa umiestnil na 6. mieste z 13 súťažiacich v kategórii 1B a Mya Kapec získala krásne 5. miesto z 12 súťažiacich v kategórii 1A. Srdečne  blahoželáme!

  • Karneval ZŠ

    V utorok 13.2.2024 sa deti veselo zabávali, súťažili a tancovali na karnevale v ZŠ. Za krásne kostýmy boli deti odmenené sladkosťami. Veselé karnevalové masky si pozrite vo fotogalérii.

  • Karneval v MŠ

    V piatok 9.2.2024 sa deti veselo zabávali, súťažili a tancovali na karnevale v MŠ. Za krásne kostýmy boli deti odmenené sladkosťami a hračkami. Každé dieťa dostalo diplom za zvládnutie súťaží. Veselé karnevalové masky si pozrite vo fotogalérii.

  • Olympijský odznak všestrannosti

    Druhý rok sme zapojení do projektu Olympijský odznak všestrannosti. Je určený pre žiakov 6. - 9. ročníka. Ide o projekt, v ktorom môžu žiaci porovnať svoje pohybové schopnosti s ostatnými žiakmi na Slovensku. Zároveň môžu získať bronzový, strieborný alebo zlatý odznak podľa vlastného percentuálneho umiestnenia. Tento školský rok naši žiaci získali 1 zlaté, 4 strieborné a 10 bronzových umiestnení. 

    Viac o projekte: 

    https://www.olympic.sk/olov

  • Lyžiarsky kurz

    Tento rok sme absolvovali lyžiarsky výcvik opäť v Jasenskej doline a už  januári. Snehu mohlo byť aj viac, ale aj tak sa nám podarilo čo to sa naučiť, potrénovať, či zdokonaliť sa.

  • Sánkovačka

    Najvernejších členov turistického krúžku neodradilo ani chladné decembrové počasie. Spoločne sa vybrali za snehovým dobrodružstvom na zasnežený vlek lyžiarskeho strediska Ski Podjavorník. Okrem množstva zábavy a vyštípaných líc na nich čakal i teplý čaj, ktorým sa občerstvili v priestoroch Hotela Podjavorník.

  • Vianočné ladenie

    Predvianočné obdobie prežili naši šiestaci zdobením vianočného stromčeka a výrobou ozdôb, ktorými následne skrášlili triedu. Na vianočnom večierku si každý žiak mohol vyskúšať výrobu sladkých oblátok a v priestoroch kuchynky si spoločne uvarili triedny punč. “Vianočné MECHECHE“ zavŕšili ochutnávkou koláčov a rozdaním si darčekov.

  • Mikulášska besiedka v ZŠ

    Mikulášsky deň je pre nás vždy veľmi atraktívny. Nie len preto, že u nás chodí Mikuláš, ale aj pre tvorivosť našich žiakov, ktorí si v spolupráci s triednymi učiteľmi pre nás pripravia vianočný program v podobe scénok, krátkych vinšov, básní, piesní, či tancov. Je to príjemný spoločne strávený čas a samozrejme, že každý dostane balíček plný dobrôt.

  • Zápis prvákov do knižnice

    Naši prváci už čítajú prvé vety a príbehy.A tak nastal  pre nich slávnostný okamih keď mohli navštíviť knižnicu a slávnostne sa zapísať medzi čitateľov.Od 15. decembra už využívajú službu knižnice nosia si domov nové a zaujímavé knihy.

  • Mikuláš, Mikuláš, čo v tom koši máš?

    Deti privítali Mikuláša spevom a usmiatymi tváričkami. Lienky a včielky sa tešili zo sladkých balíčkov od Mikuláša. Ďakujeme pani Márii Turičíkovej, ktorá zahrala svätého Mikuláša. Za sladkosti ďakujeme Združeniu Lesomajiteľov v Brvništi, Obecnému úradu v Brvništi a Základnej škole v Brvništi. Tešíme sa na stretnutie opäť o rok a preto budeme stále poslúchať.

  • Putovanie do minulosti

    Naše putovanie 18. decembra 2023 sme začali v Považskej Teplej, v súkromnom múzeu pána Janecha. Štyri malé izbičky na nás dýchali históriou. Mince, nábytok, koberce, nádoby, skameneliny, pracovné nástroje, fotografie, poľovnícke trofeje, makety domov, odevy.... A oduševnené rozprávanie pána Janecha a jeho manželky.
    Vďaka takýmto ľuďom môžeme obdivovať krásu histórie a literatúry a aspoň na chvíľu sa ponoriť do čias dávno minulých. Okrem exponátov vo vnútri domu si žiaci mohli pozrieť aj starú studňu a maketu hradu pred domom. Tieto dotvárali atmosféru návštevy rodiny Janechovcov.
    Do minulosti sme vhupli aj v Považskej knižnici v Považskej Bystrici. A rovno do predvianočného obdobia Stridžích dní. Predlžovanie noci na úkor denného svetla vyvolávalo u našich predkov predstavy o nadvláde nepriaznivých síl, pred ktorými museli chrániť nielen seba, ale aj celé svoje hospodárstvo. Putovaním ku Kataríne (25.11.), Ondrejovi (30.11.), Barbore (4.12.), Mikulášovi (6.12.) a Lucii (13.12.) sa piataci presvedčili, ako počas tohto obdobia obyvatelia vykonávali na ochranu pred zlom rôzne magické úkony s použitím cesnaku, kríža a svätenej vody, dodržiavali poverové príkazy a zákazy. Mládež využívala tento čas na spoločné hry, zábavy, spevy priadkových piesní, tance a ľúbostné čary.
    Ani sychravé počasie, ktoré panovalo, nedokázalo pripraviť našich piatakov o pekné zážitky. Veď história nie je žiadna nuda. Opýtajte sa ich. Určite vám to potvrdia.

  • Vrstevnice

    Na hodine geografie kreslili žiaci na zemiakové "kopce" čiary. Hravou formou si osvojili učivo a naučili sa čítať v turistickej mape sklon kopcov podľa vrstevníc.

  • Vychádzka detí MŠ na cintorín a do kostola v Brvništi.

    2.11.2023  sa vybrali usilovné včielky na cintorín. Spomenuli sme si modlitbou na všetkých zosnulých veriacich, ktorí odpočívajú v pokoji. Na cintoríne sme zapálili kahanec pri kríži. Naša kroky ďalej smerovali k jaskyni Panny Márie pri kostole, kde sme zapálili druhý kahanec a spomenuli sme si na všetkých svätých.  Potom sme sa oboznámili s interiérom a exteriérom Kostola Najsvätejšieho Srdca Ježišovho. Viac si pozrite vo fotogalérii.

  • Jesenné výtvory našich žiakov

    V mesiaci október ste mohli v priestoroch našej školy vidieť mnoho výtvorov našich žiakov. Mohli by sme to opísať ako veľa tvarov s veľa farbami a ešte väčšou kreativitou. Ak ste to nestihli, máte možnosť si to pozrieť v galérii.

  • Úcta k starším

    Mesiac október by mal byť pre náš všetkých aj pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. Starnutie je zákonitý, všeobecný jav, ktorému podliehajú všetky živé organizmy, teda aj my ľudia.

    Naši žiaci aj spolu so škôlkarmi si pripravili pre svoje babky a dedkov veľmi pekný a pestrý program. Bolo nám veselo a aj občerstvenie sme pripravili. Už teraz sa tešíme na opäatovné stretnutie.

  • Turisti na bicykloch

    Turistický krúžok sa pomaly, ale isto prebúdza k životu i tento školský rok. Prvé dobrodružstvo, ktoré sme absolvovali v hojnom počte bola cyklotúra. Popri brehu rieky Váh sme sa dostali na novú cyklotrasu, ktorá nás doviedla až k Orlovskému mostu do Považskej Bystrice. Cestou späť  sme obdivovali zrúcaninu Považskobystrického hradu, zacvičili si na workoutovom ihrisku v Podváži a neobišli sme ani multifunkčné ihrisko, na ktorom sme si zahrali futbal a basketbal.

  • Projekt Záložka do knihy spája školy

    V októbri sa žiaci našej školy zapojili do 14. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. V rámci neho sme spolupracovali so Základnou školou Vavrečka z okresu Námestovo. Podstatou projektu bolo nadviazať spoluprácu s pridelenou školou, vymeniť si skúsenosti a zručnosti súvisiace s literatúrou, čitateľskou gramotnosťou, prácou s textom a zhotoviť záložky do kníh. Témou 14. ročníka bol „Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov“. Pre žiakov boli pripravené aktivity, ktoré sme zrealizovali v priestoroch školskej knižnice. Žiaci si mohli priniesť svoju obľúbenú knihu a predstaviť ju spolužiakom, počas vyučovacích hodín čítali literárne diela, lúštili krížovky zamerané na hlavné postavy príbehov, debatovali na tému charakter hlavného hrdinu, zúčastnili sa maľovaného čítania, v knihách analyzovali citáty a motivačné myšlienky. Realizácia aktivít následne vyústila do tvorby záložiek do kníh, ktoré si naši žiaci prostredníctvom poštového balíka vymenili so žiakmi zo Základnej školy Vavrečka.  

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Brvnište 388
    Brvnište 388

Fotogaléria